مفیدستان:

وب سایت نازخاتون: قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیهاست، اصل این غذا آذری است، ” قورماق” (ghormagh) نوعی سرخ کردن است که در آن از روغن استفاده نمی شود، ” قورمه” به گوشتی گفته می شود که بدون روغن و با چربی خود گوشت سرخ می شود، قدیم از این نوع گوشت خیلی در منطقه آذربایجان استفاده می شد که معروفترین آن ها شوربای قورمه و قورمه سبزی است.

چون این روش سرخ کردن گوشت کمی وقت گیر و مشکل است به مرور روش طبخ گوشت قورمه سبزی فرق کرده و شده آن چیزی که امروزه باهاش قورمه سبزی پخته می شود، قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران با تغییراتی پخته می شود و روش های طبخ آن هم متفاوت است سبزیجات و چاشنی هایی که استفاده می شود و حتی نوع گوشت آن هم فرق می کند.

مواد لازم :

 

  • لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز (ترجیحا لوبیا چیتی)     یک پیمانه
  •  سبزی خرد شده     شامل دو سهم تره و یک سهم جعفری: تقریبا ۵۰۰ گرم
  • پودر شنبلیله      دو قاشق غذاخوری
  •  گوشت ران گوسفند یا راسته گوساله      ۵۰۰ گرم
  • پیاز     ۲ عدد
  • لیمو عمانی     ۴ عدد
  • روغن ، نمک و زعفران     مقداری

 

قورمه سبزی تبریزی

طرز تهیه:

۱-لوبیا را از یک ساعت قبل خیس کنید.

۲-سبزی را شسته و خشک کنید بعد بدون روغن آن را تفت بدهید و آن را مداوم هم بزنید، هرچقدر بیشتر سبزی را تفت بدهید رنگ خورش شما تیره تر می شود و به همان اندازه هم ویتامین های آن کمتر می شود!

۳-پیاز را ریز خرد کنید و تفت بدهید تا طلائی شود بعد گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید تا جائی که رنگ گوشت تغییرکند ( بستگی به سلیقه خودتان دارد که گوشت را چقدر تفت بدهید من معمولا زیاد تفت می دهم تا کمی سرخ شود ) آب لوبیا را خالی کنید و به همراه سبزی سرخ شده به گوشت اضافه کنید، لیمو عمانی ها را هم بشوئید و روی آن ها چند تا سوراخ ایجاد کنید و بیندازید در قابلمه خورش، حدود ۴ لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و اجازه بدهید غذا بپزد، در حین پخت اگر آب آن کم بود آب جوش اضافه کنید، وقتی لوبیا و گوشت هر دو پخته شدند، سپس شنبلیه، نمک و زعفران را اضافه کنید و اجازه بدهید جابیفتد.

۴-هرچقدر خورش بیشتر جابیفتد به همان میزان بیشتر روغن پس می دهد و در عین حال خواص تغذیه ای آن کمتر می شود!

 

نکات:

۱-در پخت خورش قورمه سبزی انتخاب با شماست که غذای سالمی بپزید یا سلامت غذا را فدای زیبائی ظاهری خورش بکنید!

 

۲- نگران زمان پخت همزمان گوشت و لوبیا نباشید، هرکدام که زودتر پخت وا نمی رود این مساله به خاطر وجود لیمو عمانی است بعلاوه اگر گوشت گوساله استفاده کنید زمان پخت آن ها تقریبا” برابر است.

۳-زعفران قابل حذف است ولی توصیه می کنم آن را حذف نکنید چون خورش را خوشمزه می کند.

۴- شما می توانید به جای پودر شنبلیله از خود شنبلیله استفاده کنید به این صورت که داخل ۵۰۰ گرم سبزی این خورش حدود ۱۰۰ گرم شنبلیله استفاده کرده و به همراه سایر سبزیجات سرخ کنید اما به نظر من استفاده از پودر شنبلیه عطر خورش را بهتر می کند، بعضی ها مخصوصا” آذری ها عطر شنبلیه را دوست ندارند در این صورت می شود این سبزی را حذف کرد.

۵- نمک را به هیچ وجه اول به خورش اضافه نکنید چون گوشت را دیر پز می کند.

۶-در تبریز سبزی این خورش فقط جعفری و تره هست اما در سایر مناطق گشنیز و اسفناج هم اضافه می کنند.

۷-تبریزی ها سبزی را ساطوری نمی کنند بلکه ریز خرد می کنیم.

۸- می توانید از لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

خورش قورمه سبزی طرز تهیه خورشت قورمه سبزیقورمه سبزیخورش قورمه سبزیآموزش پخت خورشت قورمه سبزیطرز تهیه خورش قورمه سبزیخورش طرز تهیه خورش فسنجان، خورش فسنجانطرز تهیه خورش فسنجانفسنجانطرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلیخورشت فسنجانطرز تهیه خورش قورمه سبزی فریده سادات نوشته شده در ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۹۲۷ ممنون از دستور عالی قورمه سبزی واقعا دستور طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با طعمی فوق …آشپزیدستور طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه نمکستان برای این پست خورش قورمه سبزی طرز تهیه خورشت قورمه سبزی قورمه سبزیخورش قورمه سبزیآموزش پخت خورشت قورمه سبزیطرز تهیه خورش قورمه سبزیخورش قورمه طرز تهیه خورش فسنجان، خورش فسنجان طرز تهیه خورش فسنجانفسنجانطرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلیخورشت فسنجانطرز تهیه خورش خورش قورمه سبزی فریده سادات نوشته شده در ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۹۲۷ ممنون از دستور عالی قورمه سبزی واقعا جای دستور طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه آشپزی دستور طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه نمکستان » برای این پست آموزش طرز

مطلب طرز تهیه خورش قورمه سبزیِ تبریزی در سایت مفیدستان
برای دریافت مطالب مفید به سایت مفیدستان مراجعه فرمایید.


لینک منبع و پست :طرز تهیه خورش قورمه سبزیِ تبریزی
http://mofidestan.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4-%d9%82%d9%88%d8%b1%d9%85%d9%87-%d8%b3%d8%a8%d8%b2%db%8c%d9%90-%d8%aa%d8%a8%d8%b1%db%8c%d8%b2%db%8c/
khabare-taze خورش ,قورمه ,سبزی ,تهیه ,گوشت ,طرز ,تهیه خورش ,قورمه سبزی ,طرز تهیه ,خورش قورمه ,می شود ,خورش قورمه سبزیِ ,العاده خوشمزه نمکستان ,قورمه سبزیخورش قورمه ,فریده سادات نوشتهمنبع

این علائم ثابت می‌کند شما شپش دارید!

درد ناحیه پایین کمر و دو تمرین برای تقویت کمر

فایل SBOOT چیست؟

نداشتن تحصیلات می‌تواند منجر به مرگ شود!

طرز تهیه خورش قورمه سبزیِ تبریزی

دانلود پاورپوینت ریاضی سوم ابتدایی مبحث کسر- ۲۷ اسلاید

ارتباط ماساژ ۶ نقطه پا و سلامتي بدن

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

طراحی سایت در کرج تیک تاک کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. آرش دانلود میری حداقل یه نگاهم به محصولات بنداز آموزش درآمد و کار اینترنتی مجله تفریحی و سرگرمی | مجله اینترنتی مجله خبری تخصصی فناوری و موبایل های هوشمند دوربین مداربسته انباکس ایران ساری مدیا